Randi Lundqvist, Andreas Hanson og August Schieldrop deltar i panelet 6. november.

Hvem er morgendagens blåsere?

Talentdebatt under Nordic Wind Festival.

Hva skal til i dag for å kunne bli blåsermusiker i fremtiden? Hvordan er tilfanget av nordiske blåsertalenter, og hvilke muligheter har de?

Hva kan de selv gjøre i dag for å bli mer relevante og attraktive på arbeidsmarkedet i morgen?

Dette er blant spørsmålene som stilles og diskuteres under talentdebatten på Nordic Wind Festival, lørdag 6. november kl. 1700-1800, på Sentralen i Oslo.  

Blant dem som møtes til debatt og diskusjon er Andreas Hanson, August Schieldrop og Randi Lundqvist m.fl.

Samtalen ledes av Anders Hall Grøterud fra Senter for talentutvikling.

Påmelding her!

Andreas Hanson er sjefsdirigent for Arméns musikkår, et av Europas største profesjonelle blåseensembler, og gjester de nordiske symfoniorkestrene jevnlig. Han har i flere tiår undervist blåsere og dirigenter på ulike nivå, blant annet på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

August Schieldrop er en fremadstormende tubaist, som for øyeblikket studerer ved Norges Musikkhøgskole. Han har deltatt i Crescendos mentorprogram for unge solister, i regi av Senter for talentutvikling, og har det siste året gjort seg bemerket med en rekke urfremføringer av musikk for tuba. Sist en konsert skrevet av Marcus Paus, og fremført sammen med Oslo-filharmonien 7. oktober 2021.

Randi Lundqvist er fløytist og leder for blåserseksjonen på Høyskolen og Unge Talenter Barratt Due, og har lang erfaring som pedagog. Hun spiller med Det Norske Kammerorkester, Oslo Kammerakademi og Oslo salongorkester, og har i mange år hatt faglederansvar for blåserne ved Valdres sommersymfoni.

Marie Solum Gran er hornist med bred erfaring som orkestermusiker og spiller med bl.a. Oslo Filharmoniske orkester og Det Norske kammerorkester. Hun er hornist i ensemblet NyNorsk messingkvintett som spiller ny musikk og skaper sjangeroverskridende prosjekter, og hun har erfaring med undervisning av hornister i ulike aldersgrupper, fra nybegynner til voksen.

Marie Solum Gran deltar også i paneldebatten 6. november.

Nordic Wind Festival

Se festivalens nettsider her

– Nordic Wind Festival er et nordisk musikerinitiativ for å promotere blåsemusikk til et større publikum, og skape inspirasjon på tvers av ensembler og miljøer.

– Første pilotfestival i 2021 byr på barnehagekonserter, konserter, mesterklasser, talentscene, nachspielkonserter, festivallounge, debatter, inspirasjonsseminarer, Nordic Wind Chamber Music Competition 2021 … og mye mer.