En ledig plass i Nasjonalt talentutviklingstiltak på klaver 2020

Er du mellom 12 og 19 år og spiller klaver? Har du ambisjoner for spillet ditt og ønsker å utvikle deg med andre på ditt nivå? Nå kan pianister fra Stavanger søke plass i Senter for talentutviklings nasjonale klavertiltak for ambisiøse og ekstra motiverte pianister!

Spill piano med de beste!

I 2020 tilbyr Senter for talentutvikling Barratt Due (SFTBD) for andre år på rad et nasjonalt talentutviklingstiltak på klaver. Programmet har plass til inntil ti klavertalenter mellom 12-19 år, og det er nå frigjort en ledig plass for 2020. Plassen er kun tilgjengelig for søkere fra Stavanger-regionen (Rogaland Fylke). 

Tiltaket består av 3 samlinger i året. Et knippe dyktige lærere og mentorer med Håvard Gimse i spissen vil følge deltakerne gjennom årets samlinger. Tilbudet gjelder klassiske pianister. 

Følgende tre samlinger er fastsatt for 2020: 

  • Samling 1: 20.-22. mars 2020 på Rekstensamlingene i Bergen
  • Samling 2: 24.-29. juni 2020 under Valdres sommersymfoni
  • Samling 3: Medio oktober 2020, Oslo

 

Behovet for et eget nasjonalt klavertiltak ble avdekket under klaverkonferansen 2017, og talenttiltaket er siden den gang utviklet av Senter for talentutvikling i samarbeid med klavermiljøene i de største regionene. Tiltaket arrangeres av Senteret i samarbeid med blant andre Jiri Hlinka-akademiet og Valdres sommersymfoni.

 

Innhold på samlingene

Samlingene ledes av 1-3 faglige pedagoger/mentorer. Under samlingene vil det fokuseres på:

 • Mesterklasser
 • Beste praksis for øving
 • Kammermusikk
 • Faglig input, foredrag o.l.
 • Konsertopplevelser
 • Sosialt, slappe av mellom aktivitetene

 

Søknad

Aldersgruppe: 12-19 år

Søknaden skal inneholde:

 • En kort cv (maks én side)
 • Anbefalingsbrev fra lærer 
 • Motivasjonsbrev (maks én side). Beskriv kort hvorfor du har lyst til å være med på tiltaket, hva du kan tilføre og hva tror du kan få ut av å være med.
 • Et video-opptak av egen spilling på inntil 10 minutter (se under for retningslinjer). Repertoar er valgfritt, men du bør presentere minst to komponister fra ulike stilepoker.

Søknadsfrist: 1. desember 2019

Søknaden sammenfattes i en e-post og sendes til iselin.isungset@bdm.no.

Alle utgifter utenom reise til og fra samlingene dekkes av Senter for talentutvikling.

Seks av inntil 10 plasser i tiltaket er regionsbestemt (én plass til hver av de seks regionene som Senteret samarbeider med: Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Oslo). Søkere til 2019 ble tatt ut for en toårsperiode. Da deltakeren for Stavanger falt for aldersgrensen etter siste samling i 2019, åpnes det for en ny deltaker fra denne regionen. 

 

Retningslinjer for prøvespillvideo:

 1. Opptaket skal være med synkronisert video og lyd. Gjør opptaket fra siden slik at man ser armer, hender og tangenter godt. Sørg for at ikke instrument eller noter skygger for musikeren. Test på forhånd om lyd og bildekvalitet er god før du gjør opptaket.  
 2. Du bestemmer selv om de to ulike verkene sendes inn som en samlet fil eller som to ulike filer. Husk å samle filene i en e-post. 
 3. Opptakene skal være «liveopptak»: Det er ikke anledning til å klippe i filen(e). Husk at juryen er mest interessert i dine beste kvaliteter, ikke om det sniker seg inn en feil.
 4. Format. Lyd og bilde skal være på samme fil. Videofiler er ofte for store til å legges ved i e-post. Vi ber deg derfor benytte filemail.com, eller laste opp videoen som privat video på youtube.com. Navngi filen med NAVN og PRØVESPILL NASJONALT TILTAK KLAVER. Oppgi komponist og tittel på verk i beskrivelsesteksten under videoen. Link til video sendes til iselin.isungset@bdm.no sammen med resten av søknaden.

 

Søknadene behandles av en nasjonal jury i løpet av desember. Søkere kan forvente svar i etterkant av dette. 

 

Spørsmål?

Ta kontakt med prosjektleder Iselin Isungset på e-post: iselin.isungset@bdm.no eller mobil: 480 59 279.