Deltakerne i Klavertiltaket 2020. Foto: Magnus Skrede

Ledig plass på Nasjonalt klavertiltak

Klavertiltaket søker én ny deltaker fra Vestland. Søknadsfrist 19. desember.

Er du 15-19 år og ønsker å satse ekstra på klaver?

Nasjonalt klavertiltak søker nå en motivert og ambisiøs pianist fra Vestland (eller tilknyttet talentprogram i Bergen og Bergensregionen), som kan ta del i programmet i kalenderåret 2022.

Søknadsfristen er allerede 19. desember!

Gjennom Klavertiltaket får deltakerne møte andre motiverte pianister på sin egen alder, og lære hverandre å kjenne både sosialt og gjennom samspill. De får undervisning og deltar på mesterklasser med noen av de beste innen sitt felt, og skaper et nettverk med andre musikere fra hele landet.

Les hva Simen Kraggerud sier om å være med i tiltaket her: Klar for nytt Klavertiltak.

Sebastian Svenøy på mesterklasse med Liv Glaser. Foto: Magnus Skrede

Kriterier og søknadsprosess

Søknadsfrist: Søndag 19. desember 2021 

Aldersgrense: Søkeren må være mellom 15 og 19 år. (Født i 2003-2006)

Søknad, youtube-lenke og alle vedlegg sammenfattes i en e-post, som sendes til ole.bjerke@bdm.no.  

Søknaden skal inneholde:

  • En kort cv (maks én side) 
  • Anbefalingsbrev fra lærer 
  • Motivasjonsbrev (maks én side). Beskriv kort hvorfor du har lyst til å være med på tiltaket, hva du kan tilføre og hva du tror du kan få ut av å være med.  
  • Et video-opptak av egen spilling på inntil 10 minutter (se under for detaljer). Repertoar er valgfritt, men du bør presentere minst to komponister fra ulike stilepoker.  

Søknadene behandles av en nasjonal jury i løpet av januar. Søkere kan forvente svar i månedskiftet januar/februar 2022.  

Retningslinjer for prøvespillvideo:  

Video: Prøvespillet skal sendes inn som en video med synkronisert lyd og bilde. Sett smarttelefon, PC eller videokamera på et stativ eller et stabilt underlag slik at det står stødig og får et godt bilde. Det er viktig at du gjør opptaket fra siden slik at man ser armer, hender og tangenter godt. Sørg for at ikke instrument eller noter skygger for musikeren.  

Rekkefølge: Du bestemmer selv om du spiller inn de to verkene i samme video-opptak, eller om du vil sende to ulike opptak. Rekkefølgen på verkene bestemmer du også selv.    

Uredigert video: Juryen godtar kun uredigerte videoer. Du kan sende inn de to verkene som to ulike opptak, men hvert stykke skal være et sammenhengende opptak, og uredigerte filer. Ta deg naturlig tid til pauser underveis.   

Last opp til YouTube: Videoen lastes opp på YouTube.com og markeres som ”ikke oppført”. Navngi videoen med: «Navn Navnesen (Nasjonalt klavertiltak 2022)». Link til video sendes til ole.bjerke@bdm.no sammen med resten av søknaden.  

Spørsmål? 

Ta kontakt med prosjektleder Ole Rasmus Bjerke på e-post ole.bjerke@bdm.no eller tlf.: 97 40 39 87.

Sanne Suh Berger (t.v) og Sophia Mina Friedensburg øver i Operaen under siste samling i 2021. Foto: Magnus Skrede

Om Nasjonalt klavertiltak

– Nasjonalt klavertiltak er en satsning for unge pianotalenter i alderen 12-19 år. Det ble startet av Senter for talentutvikling i 2019, i samarbeid med klavermiljøene i de største regionene.

– Målet med tiltaket er å tilby et ekstra inspirerende miljø for de mest motiverte pianistene i årene før høyere utdanning (U19)

– En rekke dyktige lærere og mentorer, med Håvard Gimse som faglig ansvarlig, følger deltakerne gjennom tre årlige samlinger, samt oppfølging mellom samlingene.

– Det fokuseres bl.a. på øving og fremføring, mesterklasser, kammermusikk, sosialt samvær og faglig input i form av foredrag, besøk på musikk- og kultursteder o.l.

– Regionmiljøene som står bak prosjektet sammen med Senter for talentutvikling er Tromsø (Tromsø kulturskole og Konsen), Trondheim (Trondheim kommunale kulturskole og NTNU), Bergen (Griegakademiet Unge Talenter, Bergen kulturskole), Stavanger (Unge talenter Bjergsted) og Kristiansand (Knuden og Universitetet i Agder).

– Seks av plassene på tiltaket er forbeholdt regionene (én deltaker fra hver region).

– Utøvere som er yngre enn 15 år deltar i gruppen Klavertiltaket UNG. Les mer om dem her: Musikk i moll og mørkelilla

Eirik Stave og Julie Yuqing Ye i samspill under avslutningskonserten i Operaen i november 2021. Foto: Magnus Skrede